Logopedie in DeurneWie ben ik?Wat is logopedie?Vragen over logopedieContactgegevensLinksSamenwerking
Vragen over logopedie
Hoe meld ik me aan bij de logopedie?
Om jezelf of je kind aan te melden bij mijn logopediepraktijk heb je een verwijzing nodig van de huisarts, een specialist of een tandarts. Logopedie wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar en logopedie zit voor iedereen in het basispakket. Ik heb een contract met de zorgverzekeraars, waardoor de behandeling rechtstreeks bij de zorgverzekeraar in rekening wordt gebracht.

Is er altijd verwijzing van een arts nodig?
Vanaf 1 januari 2012 is er in mijn praktijk geen verwijzing meer nodig voor logopedie. De wet BIG bepaalt dan dat logopedisten direct toegankelijk zijn (DTL). Ook na 1 januari blijft het mogelijk om op verwijzing van de huisarts naar de logopedist te gaan.

Hoe lang duurt een logopedische behandeling?
Een behandeling duurt 30 minuten.

Wat kan ik doen om mijn kind te helpen bij het ontwikkelen van spraak?

Als ouder stimuleer je de taalontwikkeling door je kind rustig te laten praten en zelf de tijd te nemen om te luisteren en te antwoorden. Het is belangrijk om te luisteren naar je kind en te reageren op wát je kind zegt, niet zo zeer op hóe je kind het zegt.

Het is niet nodig om ongrammaticale zinnen echt te verbeteren. Herhaal wat je kind heeft gezegd op de goede manier. Bijvoorbeeld wanneer het kind zegt: saap, dan zeg je: ja dat is een schaap, waarbij je de ontbrekende klank duidelijk laat horen. Zo leert hij/zij hoe het moet zonder het gevoel te krijgen iets verkeerd te doen. Op deze manier blijft het leuk om te praten en voorkom je frustratie.

Ook regelmatig samen een boekje lezen bevordert de ontwikkeling van het klanksysteem. U kunt de woordjes duidelijk benoemen en uw kind kan het proberen na te doen. Wat ook heel goed is: voorlezen, samen spelletjes doen, liedjes zingen en vragen stellen. Tot slot is het verstandig om je handelingen zoveel mogelijk te verwoorden, zodat de omgeving van het kind zo talig mogelijk wordt.


Kan ik me ook aanmelden voor logopedie als ik in Liessel of Vlierden woon?
Ja hoor. Op dit moment behandel ik al veel patienten uit Liessel en Vlierden. Mijn logopediepraktijk is goed bereikbaar voor mensen uit Liessel en Vlierden. Neem gerust contact met mij op.

 Logopedie in DeurneWie ben ik?Wat is logopedie?Vragen over logopedieContactgegevensLinksSamenwerking